Vad är Norrtälje Frimärksklubb?

Norrtälje Frimärksklubb är en ideell förening som bildades 1955 för att främja frimärkssamlandet. Vi har för närvarande nära 30 medlemmar, som är intresserade av förutom frimärken även av vykort och hembygdshistoria med postal anknytning.

Föreningen gick med i Sveriges Filatelistförbund 1969.

Vad gör föreningen för sina medlemmar?

Vi har möten i Folkets Hus Galles Gränd 5, högra ingången, en trappa ner. Vi utnyttjar den mellan kl 18.00 och 21.00, varannan tisdag under september-april/maj med undantag för jul/nyårshelgen.

På mötena pratar vi om våra gemensamma intressen och visar delar ur våra samlingar och har med bytesmaterial.

För varje termin gör vi också upp program för mötesdagarna med olika fasta aktiviteter som föredrag av klubbmedlemmar eller inbjudna föredragshållare kring intressanta frågor.
Vi har cirkulationssändningar med frimärken och postala försändelser samt håller mindre och lite större auktioner.
På auktionerna kan medlemmar köpa och sälja objekt till samlarvänliga priser och med låg provosion.

Ibland samordnar vi våra möten med studiebesök till någon plats med postal verksamhet eller med kulturhistoriskt intresse med postal anknytning.

I klubblokalen har vi ett bibliotek med litteratur som är tillgänglig för våra medlemmar också för hemlån.

Vi har nära kontakter med och utbyter erfarenheter med angränsande klubbar i Östhammar och Vallentuna samt med Norrort i Täby.

Vad kan du vinna på att gå med i vår förening?

I klubben har vi både många kunniga samlare på expertnivå men även de med mer bredare intresse av samlandet. Alla har intresse av frimärken från Sverige, de flesta också från andra europeiska länder och några är samlare av frimärken från hela världen.

På vykorts- och hembygdsfilatelins område dominerar intresset för Uppland, Roslagen och Norrtälje kommun.

Med den miljö vi erbjuder med klubbaktiviteter och medlemskunskap ges du stora möjligheter att berika ditt samlande och din kunskap samt få kontakt med samlare med samma intressen.

 

Signe Segerman (Hjelm) framför det lilla postkontoret i Riala (Eneby) som hon förestår. Till höger brorsdottern Ingalill Segerman (Lillan) gift Lindstedt, som var Signes assistent. Signe ansvarade för postkontoret tills det stängdes 1968. Bilden tillhandahållen av Ingegärd Blomdin, systerdotter till Signe Hjelm.